Koulutuksessa perehdytään 1.8.2025 voimaan astuvaan oppimisen tuen uudistuksen uuteen ajattelutapaan: mikä muuttuu ja miten?
Koulutus on suunnattu esi- ja perusopetuksen tuen asiantuntijoille, koordinaattoreille ja erityisopettajille.
Oppimisen tuen uudistus astuu voimaan 1.8.2025. Tavoitteena uudistuksessa on vahvistaa ja varmistaa jokaisen oppilaan saamia tuen muotoja valtakunnallisesti mahdollisimman yhdenvertaisesti. Tuen uudistus painottaa ryhmäkohtaisten tukimuotojen ensisijaisuutta ja hyvää suunnittelua.
Koulutuksessa perehdymme oppimisen tuen uudistuksen uuteen ajattelutapaan: mikä muuttuu ja miten? Koulutuksessa konkretisoimme lapsen edun ensisijaisuutta ja inklusiivisten periaatteiden toteuttamista kouluarjessa. Pysähdymme yhdessä myös tärkeiden kysymysten äärelle: Miten kehitämme kaikkia oppilaita tukevaa oppimisympäristöä ja pedagogiikkaa? Miten vahvistamme yhteisopettajuutta ja eriyttämistä? Miten saamme konsultatiivisen työn toimivaksi?
Koulutus sisältää ennakkotehtävän ja välitehtävän.
Kouluttajina toimivat ohjaavat opettajat Merja Koivisto ja Mari Luosa, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri.
Merja Koiviston erityisosaaminen on inklusiivisen koulun toimintakulttuurin johtamisessa ja vaikuttavassa pedagogiikassa. Hän on kehittänyt kansallisissa ja kansainvälisissä työryhmissä oppimisen tuen järjestämistä ja toteuttamista sekä perehtynyt opiskeluhuollon ja monialaisen yhteistyön kysymyksiin.
Mari Luosan erityisosaaminen on erityisopetuksessa. Mari on toiminut asiantuntijana ja kouluttajana oppimisen tuen ja sen järjestämisen, opiskeluhuollon ja monialaisen yhteistyön asioissa.
Tiina Heikkinen on toiminut pitkään erityisluokanopettajana. Häneltä löytyy erityisosaamista varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja perusopetuksessa toimimisesta. Tiina on myös työnohjaaja, painottuen ihmisen ja työyhteisön voimavarojen löytymiseen.
- Lisätietoja
- Suoritustapa
- Materiaalit
- Hintatiedot
Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.
Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!
Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).
Koulutus järjestetään kahtena iltapäivänä. Koulutus sisältää ennakkotehtävän ja välitehtävän. Koulutuksen lakiosuus (ei keskustelua) tallennetaan. ILMOITTAUDUTHAN MUKAAN MYÖS SAADAKSESI TALLENTEEN.
Koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.
Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.
Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan (katariina.ratia@tampere.fi).