Lapsi keltaisessa haalarissa laskee liukumäkeä
Kuva: Lempäälän kunta

 

Perehdy Vasuun! -verkkotallenne

Verkkotallenne tarjoaa "pikakurssin" yleisen valtakunnallisen Vasun keskeisistä asioista, vinkkejä toteutukseen arjessa ja apua Vasun hengen mukaiseen kehitystyöhön.

Koulutus on itsenäisesti suoritettava
Moniosainen koulutus

Tallenne on suunnattu varhaiskasvatuksessa toimivalle uudelle henkilöstölle, kuten sijaisille, vasta työnsä aloittaneille tai Vasun perusteiden kertausta kaipaaville.

Tällä sivulla ilmoittaudut saadaksesi 6.9.2023 ja 8.9.2023 pidettyjen Perehdy Vasuun -koulutusten tallenteen. 

Kokonaisuus on lyhyt perehdytys ja ”pikakurssi” yleisen valtakunnallisen Vasun keskeisistä asioista. Koulutus sisältää vinkkejä Vasun toteutukseen arjessa (kasvattaja yksin, ammattilaiset yhdessä, lasten kanssa yhdessä) ja apua Vasun hengen mukaiseen kehitystyöhön. Koulutuksen tavoitteena on myös vahvistaa osallistujien kykyä sanoittaa varhaiskasvatuksen laadukasta pedagogiikkaa.

Sisällöt pääpiirteissään ovat:

Miksi meillä on vasu? Mitä ovat vasu-perusteet, paikallinen vasu ja lapsen vasu? Entä ryhmävasu?

Mitä lapsen vasuun kirjataan? Miten ryhmävasu keskustelee lasten vasujen kanssa?

Miten varhaiskasvatussuunnitelmat näkyvät varhaiskasvatuksen arjessa?

Pedagoginen kirjoittaminen: Kuka kirjaa, milloin kirjataan?

Tavoitteiden asettaminen ja vasun arviointi

Moniäänisyys kuuluviin: lapsen, huoltajien ja varhaiskasvatuksen ammattilaisten äänet

.

Tallennetta voi käyttää mm. uuden henkilöstön tai sijaisten perehdytyksessä oman aikataulun mukaan. Saadakseen tallenteen on ilmoittauduttava 4.12.2023 mennessä. Tallenne on katsottavissa 17.12.2023 saakka.

Tallenne toimitetaan ilmoittautuneille viikon sisällä ilmoittautumisesta (siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla Eeventti-järjestelmään on rekisteröidytty).

Kouluttajana tallenteella toimii Riina Niutanen, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Saadakseen tallenteen on ilmoittauduttava 4.12.2023 mennessä. Tallenne on katsottavissa 17.12.2023 saakka.

Tallenne toimitetaan ilmoittautuneille viikon sisällä ilmoittautumisesta (siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla Eeventti-järjestelmään on rekisteröidytty).


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213.