Ryhmä nuoria istuu pöydän ääressä läppäreiden äärellä.
Kuva: Lempäälän kunta

 

Ryhmäyttämisen mestariksi -verkkokurssi

Oman pienryhmän kanssa suoritettava verkkokurssi antaa konkreettisia työkaluja ryhmän toimivuuden, yhteistyön ja hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Kurssin kesto on 8 tuntia ja sen voi suorittaa omalla aikataulla 3kk aikana.

Koulutus on itsenäisesti suoritettava
Yksiosainen koulutus

Kurssi on suunnattu perusopetuksen ja lukiokoulutuksen henkilöstölle. HUOM! Koulutukseen ei voi osallistua yksin, vaan se suoritetaan osana 3-5 hengen tiimiä omasta koulusta.

Ryhmäyttämisen mestariksi -verkkokoulutus antaa tärkeitä ja konkreettisia työkaluja ryhmän toimivuuden, yhteistyön ja hyvinvoinnin lisäämiseksi perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa. Verkkokoulutus vahvistaa kykyä luoda toimivia ja henkisesti turvallisia opetusryhmiä, mikä edistää työrauhaa, oppimista ja opetustyön mielekkyyttä.

Konkreettiset työkalut: Koulutuksessa kehitetään omaa ryhmäyttämisosaamista, -ymmärrystä luentojen, konkreettisten ryhmäyttämisharjoitusten avulla sekä koulutukseen osallistuvien kanssa keskustellen.

Omakohtaiset yhteisölliset kokemukset: Koulutuksessa hyödynnetään yhteisöllistä oppimista, jossa opitaan sekä omakohtaisista kokemuksista että vaihtamalla ajatuksia muiden koulutukseen osallistuvien kanssa.

Laaja-alainen ymmärrys: Koulutus luo kattavan kuvan käytännönläheisistä tavoista tukea opetusryhmien kehittymistä toimiviksi ja henkisesti turvallisiksi yhteisöiksi.

Koulutuksen suorittaminen

Ryhmäyttämisen mestariksi -verkkokoulutuksen voi suorittaa joustavasti sovittavalla aikataululla ajalla 7.8.2023-17.5.2024. Kurssi suositellaan tehtäväksi 3kk aikana oman aikataulun mukaisesti silloin, kun se itselle ja tiimille parhaiten sopii. Tiimi voi valita itselleen sopivan päivän, kellonajan ja paikan opiskelulleen (etä tai lähi). Koulutuksen verkkoalusta materiaaleineen on käytettävissä 31.5.2024 saakka.

Koulutus sisältää kuusi 1-1,5h verkkoluentoa, jotka opiskellaan omissa tiimeissä koulutuksen verkkoalustalla ja videoilla annettujen ohjeiden mukaisesti. Koulutuksen sujuvaan etenemiseen suositellaan käytävän 2 luentoa kuukaudessa, jolloin koulutukseen kuuluva ajankäyttö on noin 2-3 tuntia kuukaudessa kolmen kuukauden ajan. Verkkoluentojen lisäksi koulutukseen osallistujat soveltavat oppimaansa omassa työssään kurssin suorittamisen aikana.

Ryhmäyttämisen mestariksi -verkkokoulutuksessa opiskellaan osana 3-5 hengen tiimiä omasta koulusta. Koulutukseen ei voi osallistua yksin. Kokoathan siis tiimin ennen ilmoittautumista. Jokainen tiimin jäsen ilmoittautuu omilla Eeventti-tunnuksillaan koulutukseen. Olennaista on, että jokainen osallistuja on valmis tekemään säännöllistä ja vuorovaikutteista yhteistyötä lähikollegoidensa kanssa.

Kaikki koulutuksen materiaalit ja tehtävät löytyvät koulutuksen verkkoalustalta. Koulutuksen linkit, tunnukset ja ohjeet toimitetaan osallistujille kahden viikon kuluessa ilmoittautumisesta 7.8.2023 alkaen.

Koulutuksen sisältö:

Osio I – Miksi ryhmäyttäminen kannattaa?

1. Ryhmän turvallisuus edistää oppimista

2. Ryhmän toimintaan voidaan vaikuttaa

Osio II – Ryhmäyttäminen käytännössä

3. Näin valitset itsellesi ja ryhmällesi sopivat harjoitukset

4. Näillä vinkeillä onnistut ryhmäyttämisessä!

5. Miten yhdistää opiskeltavan aiheen opettaminen ja ryhmäyttäminen?

6. Miten edistää ryhmäyttämistä koko oppilaitoksen tasolla?

Kouluttajina toimivat ryhmäyttämiskouluttaja ja aineenopettaja Laura Jääskeläinen sekä opettaja ja opetuskulttuurin kehittäjä Pekka Peura.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäälliköltä (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213) tai pääkouluttaja Pekka Peuralta (pekka@eduhakkerit.fi  / p. 044 032 9877).


Suoritustapa

Itsenäisesti suoritettava verkkokoulutus.


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit ja tehtävät löytyvät koulutuksen verkkoalustalta. Koulutuksen tunnukset ja ohjeet toimitetaan osallistujille kahden viikon kuluessa ilmoittautumisesta (7.8.2023 alkaen).


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213.