Kolme aikuista juttelee.
Kuva: Wayhome studio, Freepik

 

Varmuutta englanninkielisiin arkitilanteisiin varhaiskasvatuksessa - Perustaso

Koulutuksen tavoitteena on tuoda varmuutta erityisesti vieraankielisten lasten vanhempien kanssa toimimiseen. Koulutuksessa keskitytään englannin kielen puhumisen harjoittelemiseen ja ammattisanaston käyttöön.

Moniosainen koulutus

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksessa työskenteleville hoitajille ja opettajille, jotka haluavat parantaa edellytyksiään käyttää englannin kieltä omassa työssä.

KOULUTUKSEN KUVAUS

Tämä on englannin kielen kertauskoulutus, joka on suunnattu varhaiskasvatuksen henkilöstölle. Tavoitteena on tuoda varmuutta arkitilanteisiin erityisesti vieraankielisten lasten vanhempien kanssa toimimiseen. Koulutuksessa keskitytään englannin kielen puhumisen harjoittelemiseen ja ammattisanaston käyttöön.

TOTEUTUSTAPA

Koulutus on vuorovaikutteinen, osallistava ja käytännönläheinen. Koulutuksen aikana osallistujat tekevät käytännön harjoituksia, jotka on suunniteltu heidän työhönsä sopiviksi ja aitoja työtilanteita mukaileviksi.

KOULUTUSSISÄLTÖ

Koulutuksessa käsitellään esimerkiksi seuraavia aiheita:

- Tapaamiset: small talk ja tervehdykset, esittäytymiset, pahoittelut ja muut keskeiset fraasit

- Varhaiskasvatuskeskustelun tärkein sanasto

- Haasteellisen tilanteen hallitseminen, esim. kielteisen palautteen antaminen päivän päätteeksi

- Lapsen päivittäisistä asioista keskusteleminen, esimerkiksi ruokavalio ja erityistarpeet

- Päivän tapahtumien kuvaileminen, esimerkiksi ruokailut, päiväunet, ulkoilu

- Varhaiskasvatuksesta keskusteleminen: ammattisanastoa ja ilmaisuja

- Ajan ilmaisut

Koulutuksen lopullinen sisältö täsmentyy ryhmäkohtaisesti. Koulutus koostuu kahdesta tapaamisesta, joiden välissä tehdään harjoituksia oppimisen tueksi.

OIKEAN TASORYHMÄN VALITSEMINEN

Tämä koulutus on suunnattu perustasolle (A1-A2). Koulutus sopii sinulle, joka jo hallitsee englannin yleiskielen alkeet, mutta perustason taidot ovat päässeet ruostumaan. Perustason koulutuksessa aktivoidaan kielitaitoa ja opitaan uutta työelämän perustilanteita varten. Ammattisanaston ei siis tarvitse olla sinulle vielä tuttua. Osallistumiselle riittää, kun pohjalla on esimerkiksi kouluenglanti ja oppimisen intoa!

Arvioi vielä oma tasosi koulutuksen liitteenä olevan lomakkeen avulla, liite löytyy koulutuksen kuvauksen alapuolelta. 

Järjestämme maaliskuussa myös keskitasolle suunnatun ryhmän (B1-B2). Pääset keskitason koulutuksen ilmoittautumiseen tästä linkistä. 

Ennen koulutusta saat vielä sähköpostitse kutsun lyhyeen englannin kielen tasotestiin. Tähän vastaaminen on täkreää, sillä se toimii koulutajan apuna, kun hän suunnittelee koulutuksen sisällön ja tason ryhmäkohtaisesti.

KOULUTTAJA

Kouluttajana toimii Marckwort Oy:n Tamperelainen kouluttaja Douglas T. (korkeakouludiplomi, taideaineopinnot, sertifioitu hyvinvointialan kouluttaja), joka on yhdysvaltalaisperäinen asiantuntijakouluttaja. Douglasilla on vankka, noin 20 vuoden kokemus työelämän englannin kielen kouluttamisesta. Hän puhuu englannin kieltä natiivitasolla, minkä lisäsi hänellä on kyky käyttää suomen kieltä opetuksen tukikielenä.

Koulutusmateriaalit
  • Kielen taitotason itsearviointilokerikko.pdf
Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksessa tarjotaan aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee. 

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen Pihla Ruusukallioon (pihla.ruusukallio@tampere.fi).


Suoritustapa

Lähikoulutus.


Materiaalit

Koulutuksessa saa sähköisen materiaalin oppimisen tueksi.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan (katariina.ratia@tampere.fi).