Piirroskuva eläinmetsästä
Kuva: Ari Vannas, Mieli ry

 

Eläinlasten Rauhametsä -koulutus varhaiskasvatukseen

Eläinlasten Rauhametsä -koulutuksesta saat välineitä vahvistaa lasten mielenterveystaitoja sähköisen opetusmateriaalin avulla.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen henkilöstölle.

Eläinlasten Rauhametsä on MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kehittämä varhaiskasvatukseen suunniteltu Hyvän mielen taitomerkki® -opetuskokonaisuus. Eläinlasten Rauhametsä -materiaali on maksuton ja se julkaistaan elokuun 2023 alussa mieli.fi-sivuilla. 

Varhaiskasvatuksen arjessa on lukuisia tapoja tukea lapsen mielenterveyttä. Eläinlasten Rauhametsä tarjoaa monipuolisia harjoitteita lasta innostavassa digitaalisessa sadun maailmassa. Rauhametsän eläinlapset edustavat kukin omaa mielenterveystaitoaan, jotka ovat arjen taidot, itsetunto ja vahvuudet, turva-, tunne- ja kaveritaidot sekä selviytymistaidot.

Koulutuksessa tutustutaan taustateoriaan mielenterveyden edistämisestä, sähköiseen oppimisympäristöön, ammattilaisen oppaaseen sekä siihen, miten opetusaineisto vastaa varhaiskasvatussuunnitelmaan ja esiopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin.

Koulutuksen jälkeen:

- tunnet lasten mielenterveyden ja mielenterveystaitojen vahvistamisen keinoja varhaiskasvatuksessa

- osaat käyttää Eläinlasten Rauhametsää monipuolisena ja lasta osallistavana oppimisympäristönä

- innostut kokeilemaan ja ottamaan käyttöön sähköisen Eläinlasten Rauhametsä -opetusmateriaalin omassa työssäsi.

Koulutuksen sisältö:

- arjen taidot, itsetunto ja vahvuudet, turva-, tunne- ja kaveritaidot sekä selviytymistaidot

- pelillinen oppiminen ja miten VaSu ja EOPS ohjaavat käyttämään digitaalisia välineitä varhaiskasvatuksessa

- sähköisen opetusmateriaalin käytön opastus ja tutustuminen ammattilaisen oppaaseen.

Kouluttajana toimii asiantuntija Riikka Nurmi , MIELI Suomen Mielenterveys ry.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213).


Suoritustapa

Verkkokoulutus, linkki toimitetaan ilmoittautuneille.


Materiaalit

Eläinlasten Rauhametsä -materiaali on maksuton ja se julkaistaan elokuun 2023 alussa mieli.fi-sivuilla. Jotta voit kokeilla materiaalia koulutuksen aikana, tarvitset mukaasi mobiililaitteen (esim. padi tai kannettava tietokone).


Hintatiedot

Koulutus on maksuton. Mahdollisia sijaiskuluja ei korvata.