Vaaleatukkainen tyttö pitelee vauvaa sylissään
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Hoiva, välittäminen ja lohduttavat kohtaamiset varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Koulutus tarjoaa uusia näkökulmia siihen, miten ajatus "toisista välittäminen tekee maailmasta merkityksellisen" käännetään arjen kohtaamisiksi varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu kaikille kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. Erityisesti koulutus on suunnattu hoitajille ja ohjaajille.

Koulutus tarjoaa uusia näkökulmia siihen, miten ajatus "toisista välittäminen tekee maailmasta merkityksellisen" käännetään arjen kohtaamisiksi varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. Koulutuksen teemat kiinnittyvät läheisesti Helsingin yliopistossa käynnissä olevaan “Lasten suru ja suremisen kulttuuriset käytännöt varhaiskasvatuksessa” tutkimukseen (2021-2025).

Koulutuksen ohjelma:

8.30-9.00 Aamukahvit tarjolla

9.00-10.30 Lasten välinen hoiva ja välittäminen

10.30-10.50 Tauko: Tauon aikana osallistujat voivat jättää kysymyksiä iltapäivän keskusteluosioon

10.50-11.50 Erotilanteisiin ja ikävään liittyvä suru

11.50-12.50 Lounas (omakustanteinen itse valitussa paikassa)

12.50-14.00 Väsymyksen hetket ja lasta kuormittavat elämäntilanteet

14.00-14.30 Kahvitauko: Tauon aikana osallistujat voivat jättää kysymyksiä keskusteluosioon

14.30-16.00 Surusta, välittämisestä ja hoivasta keskustellen - Osallistujien kysymysten käsittelyä yhdessä keskustellen

Kouluttajana toimii yliopistonlehtori Annukka Pursi, Helsingin yliopisto.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksessa tarjotaan aamukahvi/ -tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/ -tee. Lounas on omakustanteinen.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua koulutukseen. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratiaan katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213.