Lapset juoksevat koulun pihassa reput selässään poispäin kuvaajasta
Kuva: Lempäälän kunta

 

Neurokirjon lapsi - opettajan ja ohjaajan työkalupakki

Koulutus tarjoaa kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan pohjautuvia pedagogisia työkaluja, joilla sujuvoittaa nepsyarkea varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstölle.

Koulutus tarjoaa kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan pohjautuvia pedagogisia työkaluja, joilla sujuvoittaa nepsyarkea varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa.

Koulutuksen sisältö:

- Varhaiskasvatuksessa ja koulussa näkyvien haasteiden kartoittaminen ja tuen suunnittelu

- Ennakointi

- Strukturointi

- Kuormittumisen tutkiminen

- Sosiaalisten taitojen harjoittelu

- Käyttäytymisen taitojen tukeminen

- Tunnetaidot

- Vireystilan säätely

- Toivotun käyttäytymisen lisääminen

- Tarkkaavaisuuden ja toiminnanohjauksen tuki

- Yhteistyö vanhempien kanssa

- Oma työssäjaksaminen

Kouluttajana toimii Lasten ja nuorten psykoterapeutti, KM, erityisopettaja ja neuropsykiatrinen valmentaja Maria Matilainen. Marialla on vuosien kokemus erityislasten kanssa työskentelystä erityisopetuksessa ja lasten psykoterapiavastaanotolla. Koulutus perustuu maaliskuussa 2023 julkaistuun kirjaan Neurokirjon oppilas - opettajan ja ohjaajan työkalupakki (PS-kustannus).

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta  (katariina.ratia(at)lempaala.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikköön katariina.ratia(at)lempaala.fi .