Nuori istuu pulpetin ääressä ja tutkii kännykkää.
Kuva: Jukka Salminen

 

Neurokirjon nuori – työrauhaa luokkatyöskentelyyn

Koulutus tarjoaa kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan ja erityispedagogiikkaan pohjautuvia pedagogisia työkaluja, joilla sujuvoittaa nepsyarkea yläkouluissa.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu yläkoulujen henkilöstölle.

Koulutus tarjoaa kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan ja erityispedagogiikkaan pohjautuvia pedagogisia työkaluja, joilla sujuvoittaa nepsyarkea yläkouluissa. 

Koulutus antaa konkreettisia työkaluja ja vahvistaa aineenopettajien ja luokanvalvojien kykyä luoda toimivia ja henkisesti turvallisia opetusryhmiä, mikä edistää työrauhaa, oppimista ja opetustyön mielekkyyttä. Tavoitteena on myös vahvistaa henkilöstön osaamista lisätä oppilaiden hyvinvointia kouluyhteisöissä sekä ennaltaehkäistä ja vähentää koulupoissaoloja. 

Koulutuksen teemoja ovat mm.

- Kuormittumisen tutkiminen ja vähentäminen

- Ympäristön muokkaus

- Ennakointi

- Strukturointi

- Sosiaalisten taitojen tukeminen

- Tunnetaitojen tukeminen

- Vireystilan säätely

- Toivotun käyttäytymisen lisääminen

- Tarkkaavaisuuden ja toiminnanohjauksen tuki

- Oma työssäjaksaminen

- Yhteistyö vanhempien kanssa

Kouluttajana toimii Lasten ja nuorten psykoterapeutti, KM, erityisopettaja ja neuropsykiatrinen valmentaja Maria Matilainen. Marialla on vuosien kokemus erityislasten kanssa työskentelystä erityisopetuksessa ja lasten psykoterapiavastaanotolla. 

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Koulutuksen jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme!

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen palvelupäällikkö Katariina Ratialta  (katariina.ratia(at)tampere.fi / p. 044 431 4213).


Materiaalit

Kaikki koulutuksen materiaalit löytyvät jälkikäteen Eeventistä tältä sivulta. Materiaalit näkyvät sivun alareunassa. Tämä edellyttää, että olit ilmoittautunut koulutukseen, ja olet kirjautuneena Eeventtiin. Käythän siis itsenäisesti ottamassa materiaalin talteen koulutuksen jälkeen.


Hintatiedot

Osake-palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja, ellei asiasta toisin mainita.

Muiden Pirkanmaan kuntien sekä pirkanmaalaisten yksityisten varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjien henkilöstö voi myös osallistua useimpiin koulutuksiin. Tällöin organisaatioita laskutetaan jälkikäteen 100€/hlö/ktp. (1 ktp. = 1 henkilön 6h koulutuspäivä). Olethan tarvittaessa yhteydessä Osakkeen palvelupäällikköön katariina.ratia(at)tampere.fi .