Kuvituskuva PLAN international
Kuva: Plan International

 

Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua

Koulutus antaa monipuolisia eväitä oppilaitosten yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöhön. Tavoitteena on, että jokainen kouluyhteisön jäsen kokee tulevansa arvostetuksi omana itsenään.

Moniosainen koulutus

Koulutus on suunnattu peruopetuksen ja toisen asteen opetushenkilöstölle ja johdolle. Myös varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, taiteen perusopetuksen sekä vapaan sivistystyön parissa työskentelevät voivat ilmoittautua mukaan. 

Koulutukseen kuuluu kolme koulutuspäivää, itsenäisiä ennakko- ja välitehtäviä sekä omassa koulussa toteutettava pedagoginen kokeilu. Koulutus vastaa laajuudeltaan 4 opintopistettä.

Koulutuksen sisältö:

- Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyö oppilaitoksissa

- Normikriittinen ja antirasistinen pedagogiikka

- Sukupuolinormit ja sukupuolitietoinen opetus

Saat koulutuksesta

- vinkkejä tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitteluun sekä suunnitelmien käytännön toimeenpanoon

- tietoa sukupuolitietoisesta kasvatuksesta ja antirasistisesta pedagogiikasta

- valmiuksia huomioida oppijoiden moninaisuuskonkreettisia esimerkkejä siitä, miten koulun toimintakulttuuria voi kehittää yhdenvertaisempaan ja inklusiivisempaan suuntaan.

Kouluttajat:

Virve Savoila, kouluttaja, Ekvalita 

Mona Eid, erikoissuunnittelija, THL

Teija Ryhtä, nuorisotyön osallisuuden asiantuntija, Seta 

Mari Tapio, globaalikasvatuksen suunnittelija, Plan International Suomi

Aiempien koulutustoteutusten palautteita:

“Kouluttajat olivat inspiroivia ja asiantuntevia. Ennakkotehtävät eivät olleet kohtuuttomia vaan johdattelivat ajatukset hyvin tulevaan aiheeseen. Koulutuksen ilmapiiri oli keskusteleva ja arvostava.” 

“Koulutus oli hyvä ja selkeä. Pidin siitä, että koulutuksesta sai paljon uutta käytäntöön ja ryhmästä vertaistukea sekä vinkkejä omaan työhön.”

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti Ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista globaalikasvatuksen suunnittelija, Plan International Suomi Mari Tapio, mari.tapio(at)plan-international.org, p. 050 467 4361.


Suoritustapa

Koulutukseen kuuluu kolme koulutuspäivää, itsenäisiä ennakko- ja välitehtäviä sekä omassa koulussa toteutettava pedagoginen kokeilu. Koulutus vastaa laajuudeltaan 4 opintopistettä.


Materiaalit

Koulutuksessa hyödynnetään Planin sähköistä koulutusympäristöä, josta esitysmateriaalit ovat ladattavissa ja jonne myös tehtävät palautetaan.


Hintatiedot

Koulutus toteutetaan Opetushallituksen rahoituksella, ja se on maksutonta opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutusta.