Tyttö ja aikuinen pelaavat ulkona ristinollaa maalatuilla kivillä
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

 

Kohti esi- ja alkuopetuksen joustavia rakenteita (syksyn ryhmä)

Tämä joustavan esi- ja alkuopetuksen koulutusprosessi on osa Tampereen ympäryskuntien inkluusion kehittämistä tukevan yhteistoiminnan jatkohanketta.

Moniosainen koulutus

Koulutukseen osallistujat nimetään hankekunnista.

Sisältö

Prosessin tavoitteena on tuottaa konkreettinen, joustava, pedagoginen malli esiopetuksesta alkuopetukseen siten että lapsi on keskiössä. Tarkastelun kohteena on monialaisen yhteistyön tiivistäminen siten, että opinpolun alku on joustava lapselle.

Prosessissa jokainen kunta rakentaa yhteisen ajatusviitekehyksen pohjalta oman mallinsa huomioiden käytössä olevat resurssit ja lähtökohdat. Välitehtävät kytkeytyvät arjen työhön, asetettujen tavoitteiden suunnassa harjoittelemiseen ja yhteisen ymmärryksen ja pedagogisen mallin rakentumiseen omaan yhteisöön.

Suoritustapa

Koulutusprosessi pitää sisällään kolme oman ryhmän kesken pidettävää koulutuspäivää: 31.8., 29.9. ja 31.10. Näistä elo- ja lokakuun koulutuspäivät pidetään lähitoteutuksena Tampereella. Syyskuun etänä toteutettavaan koulutuspäivään osallistutaan yhdessä oman lähiesihenkilön kanssa.

Koulutusprosessi päättyy hankkeen päätöswebinaariin 11.11. Osallistumislinkki päätöswebinaariin lähetetään sähköpostiin viimeistään edellisenä päivänä.

Kouluttajat

Koulutusprosessin kouluttajina toimivat Tarja Tuomainen (KM, opettaja, opettajankouluttaja, rehtori, OPPIVA-verkoston ja Edita Publishing Oy:n oppimisen koulutusten kehityspäällikkö) ja Anna Helenius (KM, luokanopettaja, kouluttaja) Editalta. Vierailevat asiantuntijat ja case-esimerkit vahvistetaan myöhemmin.

Materiaalit

Koulutusprosessin materiaalit kootaan ryhmän yhteiselle Howspace-alustalle.

Lisätietoja

Koulutukseen onnistuneesti ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti. Vahvistusviestit saattavat päätyä roskapostin joukkoon, joten tarkistathan myös roskapostikansion.

Lähikoulutuspäivinä tarjotaan aamukahvi/-tee ja pieni suolainen sekä iltapäiväkahvi/-tee. Lounaat ovat omakustanteisia.

Koulutusprosessin jälkeen osallistujat saavat sähköpostiinsa palautelinkin. Annathan palautetta aina käytyäsi koulutuksessa, jotta voimme kehittää toimintaamme.

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista Osakkeen koordinaattorilta Susanna Kettuselta (susanna.kettunen@lempaala.fi, p. 040 511 72 30).


Hintatiedot

Hanke on valtionavustushanke, jossa ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi. Hankkeen kustannuksista ja omavastuuosuuksista on sovittu erillisellä sopimuksella. Hankkeeseen osallistuvat kunnat voivat nimetä hankkeen koulutuksiin erikseen sovitun määrän henkilöitä ilman erillistä maksua. Kunnat saavat myös laskuttaa koulutuksesta aiheutuvat sijaiskulut hankkeelta.