Ukulele ja päällä teksti: lukioiden ainetiimit.
Kuva: CC0

 

Musiikin ainetiimitapaaminen

Teemoina ääni-improvisaatio ja laulamisen opettaminen.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu Pirkanmaan lukioiden musiikin opettajille.

Ainetiimin tapaaminen pidetään Pyynikin uudessa lukiorakennuksessa Pyynikintiellä (nyk. Rellun eli Tampereen lyseon lukion tiloissa). Koulu tarjoaa iltapäiväkahvit. 

Ainetiimipäivänä perehdytään ääni-improvisaatioon ja saadaan uusia vinkkejä laulamisen opettamiseen kuoronjohtaja ja pop/jazz-laulunopettaja Kirsi Halmemiehen johdolla.

Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin harjoitteisiin liittyen ääni-improvisaatioon, rytmiikkaan, ilmaisuun, hyväksyntään, kommunikaatioon ja luovaan äänenkäyttöön sekä tutustutaan Vocal Painting -merkkikieleen. Päätavoitteena on saada uutta inspiraatiota ja levittää positiivista improasennetta. Lisäksi käydään läpi vinkkejä laulun opettamiseen.

Aikataulu:

Klo 12-14 alustus, erilaisia ääni-improon liittyviä harjoitteita, työkaluja laulun opettamiseen

Klo 14-14.30 kahvitauko

Klo 14.30-15.30 Vocal Painting -merkkikieleen tutustumista

Klo 15.30-16 yhteenvetoa, keskustelua, kysymyksiä ja palautetta

Ilmoittaudu viim. to 15.2. 

HUOM! Ilmoittautuneiden kokonaismäärä näkyy vain Eeventin pääsivulta. Tähän tapaamiseen on 50 osallistujan raja, joten ilmoittautuneiden määrän voi laskea vapaana olevista paikoista.

Lisätietoja

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista ainetiimin vetäjältä. Ainetiimeistä kerrotaan lisää blogissa: https://ainetiimit.blogspot.com


Materiaalit

Ainetiimien tapaamisten materiaalit voidaan jakaa ainetiimien blogiin: https://ainetiimit.blogspot.com


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja.

Entiseen tapaan myös muiden Pirkanmaan kuntien ja opetuksen järjestäjien lukioiden henkilöstö (poislukien vapaa sivistystyö ja ammatillinen koulutus) voi osallistua ainetiimien tapaamisiin. Tällöin organisaatioita laskutetaan laskennallinen 100 €/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6 h koulutuspäivä). Osake laskuttaa koulutuksista kaksi kertaa vuodessa.