Talvinen metsä. Päälllä teksti: lukioiden ainetiimit.
Kuva: CC0

 

Uskonnon ja psykologian ainetiimien tapaaminen

Teemana on sokraattinen seminaari.

Yksiosainen koulutus

Koulutus on suunnattu Pirkanmaan lukioiden uskonnon ja psykologian opettajille.

OHJELMA

Tapaaminen alkaa aamukahvilla Tampereen klassillisen lukion ruokalassa. 

Tapaamisen aiheena on sokraattinen seminaari. Se on keskustelumenetelmä, jonka ytimessä ovat toisten keskustelijoiden kuunteleminen, omien ajatusten ilmaiseminen ja perusteleminen sekä kriittisen ajattelun kehittyminen. Koulutuksessa pääset osallistumaan seminaariin itse: tutustut pohjatekstiin, keskustelet pohjatekstistä pienessä ryhmässä, jonka jälkeen valitset joko keskustelijan tai tarkkailijan roolin seminaariin. Seminaarin jälkeen keskustelemme käytännön toteutuksista eli siitä, miten menetelmää voisi hyödyntää uskonnon ja psykologian opetuksessa.

Ilmoittaudu viim. ti 20.2.  

HUOM! Ilmoittautuneiden kokonaismäärä näkyy vain Eeventin pääsivulta. Tähän tapaamiseen on 50 osallistujan raja, joten ilmoittautuneiden määrän voi laskea vapaana olevista paikoista.

Lisätietoja

Voit kysyä koulutukseen liittyvistä asioista ainetiimin vetäjältä. Ainetiimeistä kerrotaan lisää blogissa: https://ainetiimit.blogspot.com


Materiaalit

Ainetiimien tapaamisten materiaalit voidaan jakaa ainetiimien blogiin: https://ainetiimit.blogspot.com


Hintatiedot

Palvelua ohjaavien ja rahoittavien kuntien (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kasvatus- ja opetusalan henkilöstö voi osallistua koulutuksiin kuntien maksamalla vuosimaksulla rajattomasti. Osake ei maksa osallistujien sijais- tai matkakuluja.

Entiseen tapaan myös muiden Pirkanmaan kuntien ja opetuksen järjestäjien lukioiden henkilöstö (poislukien vapaa sivistystyö ja ammatillinen koulutus) voi osallistua ainetiimien tapaamisiin. Tällöin organisaatioita laskutetaan laskennallinen 100 €/hlö/ktp. niistä koulutuksista ja tapahtumista, joihin on osallistuttu (1 ktp. = 1 henkilön 6 h koulutuspäivä). Osake laskuttaa koulutuksista kaksi kertaa vuodessa.